Tuesday, February 7, 2023

A sustainable luxury home with a cinema room surrounded by forests in Canada

If we analyze the types of artists according to the source of inspiration, we can probably mention two: first, those who find inspiration in the fast and whirling life of the city; second, which does in a serene landscape and surrounded by nature, It is for someone who is part of the latter that this beautiful home and artistic workshop was created for Sophie Maneses, for whom it is named Shepherd House.

Designed by Atelier Boom-Town Studio, the house is divided into three main volumes that follow the curves of the terrain. The volume, which is slightly embedded in the mountain on the rear façade, There is a ceramic workshop and a garage, A smaller volume covered in Corten steel houses the master bedroom with bathroom and storage space. A home theater room is located downstairs.

The main volume is oriented towards the south. a grand opening on two levels It opens onto the woods and Mount Bromont (province of Quebec, Canada) at a distance. The roof extends to the west to cover the outer terrace. in the opposite direction, in the east, a roof terrace, accessible from a secondary roomMounted on corten block.

“From the first meetings, it was important for the clients to have a house on a human scale and with a reasonable ecological footprint. Therefore, Special attention was paid to the orientation of the house to incorporate some elements of passive solar design”, he explains from the study. Therefore, the house was oriented primarily to take advantage of passive design elements with the entire structure oriented towards the south. It was also designed with respect to nature in mind, providing large windows for natural light and views of the surrounding forest and Mount Bromont on the horizon.

Outdoor spaces further enhance the environmental connection with terraces on each level. on the west side of the house, The roof extends over the patio to protect it from the elements, The main body of the house is clad in white cedar wood, intended to blend in with the wooded surroundings.

Each space in the home was carefully designed with work, relaxation and the landscape in mind. Skylights invite in natural light, while Door and window placement provides natural airflow, Each room highlights a slightly different perspective of the landscape, all with a focus on maintaining an environmental connection.

Furthermore, the clients wanted the house to be energy efficient, “From the first meeting, it was important to Sophie and Damian to have a house on a human scale and with an appropriate ecological footprint,” he says. Faced with this concern, the study responded effectively, thanks to Passive orientation design elements, use of overhangs and landscaping elements, but it is also supported by high-performance insulation. “The insulation of the walls was improved with compositions of insulation value up to R46 as well as the ceiling of R62 value, thus reducing the operating cost of the home,” he explains in this regard.

Nation World News Desk
Nation World News Deskhttps://nationworldnews.com
Nation World News is the fastest emerging news website covering all the latest news, world’s top stories, science news entertainment sports cricket’s latest discoveries, new technology gadgets, politics news, and more.
Latest news
Related news